Do What You Love, Love What You Do!

Olen itse erittäin onnellisessa asemassa että olen löytänyt useitakin eri töitä mitä rakastan tehdä. Olen kuitenkin huomannut että on monia monia ihmisiä, jotka eivät rakasta työtään. Kauhistuttaa suorastaan ajatus jos aamulla ensimmäinen ajatus on että on ikävää mennä töihin. 🙁

Onko siinä enää mitään tehtävissä, jos on vain sattunut saamaan sellaisen työn mistä ei pidä. Työkaverit ovat inhottavia eivätkä ymmärrä sinun näkökantojasi. Työympäristö on huono. Työmatka on pitkä. Työtehtävä mitä töissä teet on ärsyttävää puuhaa.

Olen ollut tilanteessa että töihin meneminen tuntui raskaalta monestakin eri syystä. Se oli oikeasti todella raskasta. Se että töissä ei viihdy vaikuttaa niin moneen muuhunkin asiaan. Jos vuorokaudessa on 24 tuntia, nukut niistä ehkä 8, olet töissä saman verran niin lyhyellä matematiikalla jää jäljelle 8. Toki siitä otetaan pois vielä esimerkiksi työmatkat ja töihin valmistautuminen. Ja kun töissä on ikävää se helposti vaikuttaa myös yöuniin. Joten mutama tunti mitä vuorokaudessa sinulle jää aikaa ei välttämättä olekaan niin ihanaa kun väsymys painaa ja työasiat pyörii mielessä. Tästähän kärsii kyllä valitettavasti liian helposti ne kaikkein tärkeimmät ihmiset sinun elämässäsi. Vai olenko väärässä? Jos töissä on ikävää niin töissä vain on ikävää ja sitten vapaa-ajalla on kaikki ihanaa? Jos näin on että työ ei vaikuta millään tavoin vapaa-aikaasi niin onpa ihana kuulla!

Itse lähdin hankalassa tilanteessa miettimään että mitä olisi mukava tehdä. Mikä työ olisi niin ihanaa että aamulla olisi kiva lähteä töihin. Ja lähdin hakemaan niitä töitä. Onnekseni sain juuri sellaisia töitä. Mutta minulla oli mielessäni myös toinen vaihtoehto kuinka lähtisin purkamaan pahaa oloani. Ja siitä oli myös apua juuri sillä hetkellä, sain avun jo seuraavana työpäivänä. Aloin miettimään asioita mitkä on ihan kivoja asioita nykyisessä työssäni. Ehkä töissä on edes yksi ihan kiva työkaveri? Ehkä joku työtehtävistäsi on ihan kiva? Lista voisi olla loputon.

Näinä aikoina kun on yt-neuvotteluita ja on vaikka ja mitä ja ihmisiä irtisanotaan ja lomautetaan niin on varmasti lähes mahdoton ajatus että voisi saada jonkun toisen työn. Mutta minä uskon siihen että jos oikein kovasti haluaa niin sekin on mahdollista. Tai se ainakin on mahdollista että opit pitämään työstäsi! Jos ei mitään muuta hienoa nykyisessä työssäsi ole, niin ainakin se, että sinulla on työ! Kaikilla kun ei sitä ole.

Tee sitä työtä mistä pidät tai opi tykkämään työstä mitä teet juuri nyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *